Blog 6: een rustig dagje aan’t zwembad? BINGO!

Dinsdag was het de eerste dag dat er geen excursie op het programma stond. Voor de meeste RTV-reizigers een ideaal moment om even te relax...

Dinsdag was het de eerste dag dat er geen excursie op het programma stond. Voor de meeste RTV-reizigers een ideaal moment om even te relaxen en te genieten van het zwembad, de bar en van elkaar. Want heel wat koppels die elkaar hebben leren kennen de afgelopen dagen, zoeken elkaars gezelschap op om wat bij te praten.

Doch, enkele ‘die hard’ volleyballers gingen om 11u trainen ‘on the beach’ (ik lijk Astrid Bryan wel) voor wat de match van de eeuw zou moeten worden. Want om 15u was het moment suprême daar: RTV tegen... RTV! De heren hadden heel wat spelers geronseld de afgelopen dagen. Zo hadden ze voldoende volk bij elkaar gekregen voor een heus partijtje beach volley. En dat kwam eigenlijk op het juiste moment. Het was niet al te warm (een beetje bewolking voor de eerste keer deze vakantie), er stond een lekker fris zeebriesje en het speelveld lag er euh... zanderig bij :-).

Heel wat RTV-kijkers kwamen de 2 ploegen een hart onder de riem steken. Dus heel wat supporters op de eerste rij. Het werd een pittige wedstrijd met heel wat verre slides, bangelijke luchtsprongen, schitterende reddingen, vakkundige ‘blocks’ en harde ‘smashes’. De foto’s zeggen genoeg. Ook Zsofi en ik (Mr. Juust?!) speelden mee. Het werd een spannend matchke met een mooie overwinning voor de Maneblussers: 2-1.

Na de inspanning volgde de ontspanning. Zsofi nam geïnteresseerde kandidaten mee naar een yogales in open lucht. Super Mario, onze persoonlijke animator, maakte er een entertainende sessie van met enkele vreemde stretch- en coördinatie-oefeningen. Zo’n grappig yoga-uurtje hadden onze RTV-reizigers nog niet vaak meegemaakt.

Daarna gingen de koppels zich klaarmaken voor het diner en de BINGO-avond die ik zou
presenteren. Guido, onze reisbegeleider, bracht iedereen naar een grote feestzaal in het hotel en pakte uit met een mini-BINGO draaimolen. In de pot zat het mooie bedrag van 270 euro. Wie als eerste een horizontale lijn doorkruist had, won 20% van de pot (afgerond 60 euro). Wie als eerste een volledig kadertje met cijfertjes had doorkruist, won de overige 80% van de pot: 210 euro! Om het geheel nog wat leuker te maken, had ik nog een spel-element toegevoegd. De persoon die na de eerste volle horizontale lijn, nog een horizontale lijn had, mocht aan mij een opdracht geven die ik ter plaatse moest
uitvoeren. En zoals verwacht, passeerden de meest gekke voorstellen de revue: van op de handen lopen, kruiwagen spelen (met de Guy) over rollen tot de kabouterdans. En ongelofelijk, maar waar, de 75-jarige Yvonne ging lopen met de eerste horizontale lijn én de grote pot! Haar geluk kon niet meer op...!

Ondertussen waren enkele RTV-mannen teruggekomen van een teleurstellende match België – Wales in een plaatselijk cafeetje op het grote scherm. 1-1, ze hadden beter met de Bingo meegespeeld, zeiden ze achteraf. Awel, dat vond ik ook :-)!


                                                                                                                                           Mr. Juust?! 

Soortgelijk

Foto's 1552477396774484024

Een reactie posten

emo-but-icon

Follow Us

Toppers

Recent

Reacties

item