Tunesië, here we come!

Nog enkele dagen en ik stap het vliegtuig op. Samen met een hele bende gezellige RTV-kijkers, nieuwsanker Zsofi, zangeres Mieke, showbeest ...

Nog enkele dagen en ik stap het vliegtuig op. Samen met een hele bende gezellige RTV-kijkers, nieuwsanker Zsofi, zangeres Mieke, showbeest Garry Hagger, de reisbegeleiders en de technische crew. Klaar om de warme temperaturen (rond de 25°C), de bar midden in het zwembad, ons ongetwijfeld prachtige viersterren Clubhotel RIU Marco Polo en de vele Berber-dorpjes te ontdekken. Jaloers? Dat is de bedoeling :-)!

Jullie gaan dit niet geloven, maar ik ben nog nooit van de grond geweest. ’t Is te zeggen, ik heb nog nooit in een passagiersvliegtuig gezeten. Ik heb wel al gevlogen, weliswaar met een paramotor. Dat is zo’n moteurke met een schroef waarmee je de lucht ingaat, uiteraard vasthangend aan een reuzescherm (een glider). Anders tuimel je naar beneden en dat is niet gezond. Het fijne is: daar heb je ZELF helemaal de controle over. In een vliegtuig ben je echter overgeleverd aan de werking en behendigheid van de (automatische) piloot :-). Ik heb dus geen vliegangst, maar ben toch reuzebenieuwd naar het opstijgen en het landen!

Het is de eerste keer dat ik meega met een kijkersreis en weet dus ook niet goed wat ik moet verwachten. Gelukkig heeft RTV, samen met Project Reizen, gezorgd voor een goed gevuld programma met heel wat excursies en randactiviteiten waaronder darts, boogschieten, petanque, een BINGO-avond waarmee een kijker zijn/haar reis kan terugwinnen, kookdemo’s en meer van dat lekkers. Ik heb vooral ongelofelijk veel goesting om eens mee te doen aan een woestijn-kamelenrace. Zo galopperen tussen 2 bulten is iets wat op mijn bucket list staat. Ik kijk er ook naar uit om af te pingelen in de Soeks en op de lokale marktjes om dan met een veel te duur tapijt terug naar België te vliegen, zeg maar gerust: een vliegend tapijt :-). En dat lieve mensen, zal allemaal geregistreerd worden door camera’s. Om jullie te plezieren zodat we er achteraf ’s goed mee kunnen lachen. Want een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd...

Er is echter één probleem: ik heb geen zwembroek meer! Mijn vorige is gesneuveld op de rand van een Toscaans zwembad. Dus dat wordt ofwel naaktzwemmen (dat zullen die vrouwelijke medereizgers wel niet erg vinden) of morgen tussen de soep en de patatten nog snel de Decathlon binnenspringen voor een deftige Speedo. Want sinds ‘De Grote Sprong’ wordt er immers van elke man verwacht dat hij een waardig en spannend zwembroekske draagt. Ik zal dus maar voor die optie gaan of ik heb de Tunesische politie aan mijn been. Kan ik daar meteen een kwiske mee spelen :-).

Soit, vanaf nu hou ik jullie met deze prettig gestoorde blog, leuke foto’s en filmpjes op de hoogte van mijn/onze dolle fratsen in Tunesië. Want waar meneer Juust?! is, is er sfeer, ambiance, gezelligheid en vertier! Mijn eerste vraag aan jullie: wat moet ik zeker eens (gaan) doen in Tunesië? Jullie meest gekke voorstellen zijn welkom! Your wishes are my commands. Hoe lang is het geleden dat iemand DAT tegen jou gezegd heeft :-)?


Mr. Juust?!

Soortgelijk

Foto's 543448439285368202

Een reactie posten

  1. op z'n minst elke dag op uw handen staan!! Dat maakt mij alvast happy!!!
    Els

    BeantwoordenVerwijderen

emo-but-icon

Follow Us

Toppers

Recent

Reacties

item