Blog 4: Sporten in en rond het colloseum!

Op zondag 13 oktober trokken Zsofi en cameraman Lennert met een hele groep RTV-kijkers naar het kolossale colloseum van El-Djem. Het derd...

Op zondag 13 oktober trokken Zsofi en cameraman Lennert met een hele groep RTV-kijkers naar het kolossale colloseum van El-Djem. Het derde grootste Romeinse amfitheater ter wereld! Maar liefst 35.000 toeschouwers konden hier genieten van grote spektakels met gladiatorengevechten, leeuwen die mensen opaten en ander ‘vertier’. Vele honderden jaren geleden was het hele colloseum nog bekleed met marmer. Dat was naar ’t schijnt gemakkelijker om al het bloed eraf te krijgen :-). In het midden van de arena was er ook nog een diepe sleuf waarin houten pinnen waren bevestigd. Daar mochten de vechtersbazen elkaar ingooien als ze elkaars hoofd niet insloegen. Genoeg geweld voor vandaag. Tijd voor iets vrolijkers :-)!

Het mausoleum of de graftombe van de eerste president van Tunesië bijvoorbeeld: Habib Bourguiba. Dat is gelegen in Monastir. Deze belangrijke man was bij de meeste inwoners zeer geliefd omdat hij de vrouwenrechten heeft ingevoerd en het onderwijs gratis heeft gemaakt voor kinderen. Rip rip rahoe! In Monastir genoten we ook van typisch Belgische kost: frietjes met kip. En dat in een echt piratenrestaurant: El Grotte. Daarna kregen we veel te zoete muntthee geserveerd en als toetje op de taart citroensorbet.


Tot slot hadden we afspraak met de sympathieke en mooie vissersbootjes in de jachthaven van El Kantaoui in Sousse. Daar konden we vrij rondlopen op de prachtige kades omgeven door glashelder water. Dit was duidelijk het ‘chique’ gedeelte van  Sousse. We hebben er ook kennisgemaakt met de vele casino’s en Bora Bora, één van de grootste openlucht-discotheken van Afrika.

Mr. Juust?! (ik dus :-) bleef vandaag in ons magische Marco Polo RIU hotel. Niet om op mijn luie krent te zitten, integendeel! Wel om het prachtige zwembad met fontein en massagebubbels uit te testen. En natuurlijk een ‘verfrissende’ cocktail te bestellen aan de riante bar IN het zwembad.  Want de zon schijnt hier à volonté. Bij jullie valt de regen met bakken uit de hemel zeker? ;-) Excuseer, dat was misschien een beetje gemeen...


Na 500 baantjes wisselslag kwamen 2 RTV-kijkers me uit het water trekken. “Mr. Juust?!, wij willen beach volley gaan spelen, komt ge niet mee?”. Natuurlijk! Ik ben altijd klaar om bij 35° en in volle zon een partijtje te ‘zandbijten’. We stonden tegenover een Russische ploeg van 6 geblokte kerels die net uit een bodybuildersschool leken te komen. Die dachten natuurlijk dat ze ons gingen afdrogen, maar we hebben verdorie voor elk punt gespeeld, gedoken en geschoven. Een gratis scrub-beurt, je krijgt het niet elke dag cadeau. 3-1 voor de Vodka-mannen, ik vind dat een mooie eindscore :-). Daarna ben ik met de ‘thuisblijvers’ gaan boogschieten. En dat zorgde weer voor heel wat hilarische taferelen. Het valt op dat de meeste RTV-reizigers elkaar echt gevonden hebben. Het is een ontzettend leuke groep met ambiance- en sfeermakers. Er wordt zelfs in een grote cirkel op het buitenterras samen gelachen en gedronken. Dat belooft voor de komende dagen!                                                                                          

Mr. Juust?!

Soortgelijk

Foto's 2639231129093961787

Een reactie posten

emo-but-icon

Follow Us

Toppers

Recent

Reacties

item