Blog 8: Eerst de piraten van de zee en daarna ‘den afscheidsdiner’

Donderdag al... Jongens... Deze vakantie is echt voorbijgevlogen! Time flies when you’re having fun. Na een stevig ontbijtje werden we (Zso...

Donderdag al... Jongens... Deze vakantie is echt voorbijgevlogen! Time flies when you’re having fun. Na een stevig ontbijtje werden we (Zsofi was deze keer niet van de partij) met de bus naar de jachthaven van Hammamet-Yasmine gebracht. Want daar wachtte ons een fantastische uitstap of moet ik zeggen ‘uitvaart’ ;-). Want we gingen aan boord van de Sultan II, een plezier- of partyboot in onvervalste piratenstijl. Een 3-master met een boven- en benedendek!

De bemanning was volledig uitgedost in piratenkledij en de kapitein had echt rotte tanden en een blinkende schedel. We voeren de haven uit in volle zee en de muziek begon door de boxen te schallen. Eerst werden alle toeristen verwelkomd in wel 7 verschillende talen, daarna werden de crewleden voorgesteld. De kerels zwalpten van links naar rechts in de netten en aan de touwen. Ze haalden halsbrekende toeren uit boven het publiek en lieten iedereen enthousiast meedoen. De hele boot begon mee te zingen en te dansen met de vele ambiancenummers.

Een machtige piratenboot, vele toffe RTV-kijkers en een geweldige sfeer. Een ideale locatie om de allerlaatste Juust?! ooit op te nemen. De gelukkige uitverkorene was Leo. Een sympathieke Kempenaar die zijn hele leven ontzettend hard gewerkt heeft en nog NOOIT op vakantie was geweest. Hij wist niet wat hem overkwam. Zeker kijken naar de derde en laatste Tunesië-special want het is een ontzettend leuke aflevering geworden met heel wat verrassingen!

Ondertussen hebben we met zangeres Mieke een leuk interview opgenomen in een klein bootje wat zorgde voor een prachtige setting. Je ziet immers niet elke dag mensen vanop een échte piratenboot in het water springen en duiken. Na dit fijne gesprek zijn we terug aan boord gegaan en konden we genieten van een speciale fakir-show. Een jonge gespierde kerel demonstreerde zijn uithoudingsvermogen door vrouwen op zijn rug, zijn borst en zijn gezicht te laten staan. En dit terwijl deze lichaamsdelen telkens tegen planken met pinnen en een scherpe lans werden geplaatst. De vreemdste pose was toch die ene waarbij hij de lans in zijn oog stak en dan een vrouw op zijn achterhoofd liet staan. Ik dacht dat die speer er langs de andere kant weer zou uitkomen. Ongelofelijk...!

Na al dat vertier was het tijd voor een échte piratenmaaltijd: maatjes met wat rauwkost. De hongerige magen werden op hun wenken bediend, gelukkig zonder scheurbuik :-). De Sultan II vaarde ondertussen terug richting jachthaven. What a boat trip...! Iedereen had er met volle teugen van genoten.

En dat was het moment daar: ons afscheidsdiner. Eerst werden we in een aparte feestzaal ontvangen en gaf Guido de laatste instructies mee voor de terugreis. Daarna ging het richting Restaurant ‘Mediterané’. Kosten nog moeite waren gespaard: superlekker eten, sexy Tunesische danseressen met mooie ronde vormen die hun borsten in de nek van de aanwezige mannen legden, bloemblaadjes op de tafel... We konden ons geen betere afsluiter van deze geweldige RTV-kijkersreis inbeelden. Ik zag alleen maar lachende gezichten en iedereen was het er roerend over eens: dit was een fantastische vakantie. Of we volgend jaar terug een reis organiseren? Dat valt nog even af te wachten maar wij zijn alvast van de partij :-)!

Bedankt RTV, bedankt lieve en enthousiaste RTV-medereizigers, bedankt Guido van Project Reizen, merci Wendy en Mark voor de begeleiding, merci Zsofi voor de fijne samenwerking en nen dikke merci Lenny voor de vele gezellige nachten op de gang aan de WiFi-point :-)!

We hebben hard gewerkt, maar we hebben ook genoten tot in de toppen van onze tenen. Tot een volgende kijkersreis!


Mr. Juust?!

Soortgelijk

Foto's 5602236006186130148

Een reactie posten

emo-but-icon

Follow Us

Toppers

Recent

Reacties

item